Leefstijl- en vitaliteitscoaching

Je hebt fysieke klachten, maar er kan geen diagnose worden gesteld en er is dus ook geen behandeling mogelijk. Dan kan leefstijl- en vitaliteitscoaching (evt. in combinatie met ademhalingscoaching) een opening bieden.

Leefstijl- en vitaliteitscoaching zorgt voor het aanpakken van de kernoorzaken van jouw fysieke klachten, zodat je kunt leven zonder beperkingen en kunt zijn wie je werkelijk bent.

Om te achterhalen waarom je niet lekker in je vel zit en waar je klachten vandaan komen doen we een uitgebreide intake op de vijf dimensies van het Integrale vitaliteitsmodel van MARK.

Dit 5-dimensionale vitaliteitsmodel is ontwikkeld door MARK Leefstijl & Vitaliteit

Op basis van de vijf dimensies van dit model kijken we waar jij knelpunten ervaart en bepalen we op basis daarvan je doelen om zonder klachten door het leven te gaan.

Je kunt denken aan fysieke doelen als afvallen, meer energie hebben, beter slapen, pijnvrij zijn maar ook aan zaken als minder piekeren, betere relaties kunnen aangaan en sterker in je schoenen staan.

Na deze uitgebreide intake op basis van de integrale vitaliteitscheck, bepalen we het vervolg dat kan bestaan uit een leefstijl- en voedingsanalyse en/of coachingsgesprekken op één of meerdere dimensies uit het vitaliteitsmodel. Tijdens de coachingsgesprekken zet ik diverse methodieken in om je verder te helpen. Je kunt denken aan The Work, RET, Walt Disney, schaalwandeling, visualisaties, mindfullness, ademhalingsoefeningen, oefeningen met kernwaarden en kernkwadranten etc.

De gesprekken vinden plaats bij mij in mijn praktijk in Huis ter Heide. Voor sommige gesprekken gaan we naar buiten voor een wandeling in het bos naast mijn praktijk. Het is ook mogelijk om op een locatie van jouw keuze af te spreken.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek.