Werkwijze

Afrekenen met klachten als gevolg van chronische hyperventilatie door middel van de Buteyko ademmethode en het wegnemen van de kernoorzaak van je klacht.

We kunnen weken zonder voedsel, dagen zonder drinken, maar slechts enkele minuten zonder ademhalen. Toch is de ademhaling een onderbelicht onderdeel van onze gezondheid. We weten dat gezond eten en regelmatig bewegen goed voor ons is, maar aan de basis van onze gezondheid staat een rustige ademhaling.

Door allerlei factoren in ons dagelijks leven zoals stress, trauma (groot of klein), chronische pijn, verkeerde voeding, te weinig bewegen, alcohol etc. raakt ons ademhalingscentrum ontregeld. We ademen zonder dat we het door hebben teveel, onregelmatig en te diep. Dit noemen we ook wel chronische hyperventilatie. Door chronische hyperventilatie verlopen een aantal processen in je lichaam niet zoals ze moeten.

Wil je weten of jij chronisch hyperventileert en hoe gezond jouw ademhaling is? Doe dan deze test.

Door chronische hyperventilatie kunnen klachten ontstaan als slecht slapen, snurken, slaapapneu, chronische vermoeidheid, stress, angst, astma, hooikoorts, duizeligheid, hoofdpijn, etc. Voor een volledige lijst van de klachten die in verband worden gebracht met een verkeerde ademhaling en de achtergrond van de Buteyko Methode verwijs ik je naar de site van de beroepsvereniging voor Buteyko Therapeuten.

Hoe reken je af met chronische hyperventilatie?

Tijdens een 12 weken durend traject begeleid ik je naar een rustigere en gezonde ademhaling. Ook werken we aan het wegnemen van de kernoorzaak van je klachten.

Je ademhaling is namelijk niet zonder reden verstoord geraakt. Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Hoe zou het zijn als jouw klacht er niet tegen je, maar vóór je is?
  • Wat als jouw klacht een diep verlangen representeert?
  • Wat als jouw klacht je naar je diepste kern en verlangen zou kunnen leiden?
  • Wat zou je klacht jou dan vertellen?

Wanneer je de kernoorzaak niet wegneemt, zullen de klachten opnieuw terugkomen of zich op een andere plek in je lichaam manifesteren.

Daarom zijn deze vragen het uitgangspunt van mijn coaching. Jouw lichaam heeft een grote wijsheid in zich. Het vertelt je elke dag belangrijke dingen. Dingen die je hoofd nog niet weet. Een klacht heeft je iets belangrijks te vertellen, het is aan jou of je ernaar luistert. Als je luistert naar je klacht, dan kun je de kern van jouw verlangen ontdekken en een duurzame oplossing aangaan. Geen pleisters meer plakken, geen pillen meer slikken, geen zalfjes meer smeren of diëten volgen. Je kunt je dan echt door je lijf laten leiden en jouw leven leiden in gezondheid.

Ik begeleid je naar de kern van jouw klacht en je verlangen. Dat doe ik liefdevol, met compassie, zonder oordeel en intuïtief, jij hebt de regie.

Wat betekent dit concreet?

Na een uitgebreide intake, ga je naar huis met de eerste oefeningen om je ademhalingscentrum te resetten. Een week later kijken we welke andere factoren een rol spelen bij het in standhouden van je klachten. Daarna is het maatwerk waarbij je de volledige Buteyko Methode krijgt aangeleerd, in combinatie met adviezen op basis van de laatste inzichten over voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Naast de ademhalingsoefeningen en leefstijladviezen gaan we werken aan de kernoorzaak van je klachten en dus aan de slag met met cognitieve gedragstherapie, systemisch werk, familieopstellingen, mindfullness, visualisaties, yoga en wandel- en natuurcoaching.

Neem vrijblijvend contact met me op of plan direct een kennismakingsgesprek in mijn agenda.

Kennismakingsworkshop Buteyko

Wil je eerst kennismaken met de Buteyko methode, volg dan een kennismakingsworkshop.

Tijdens de workshop test ik je ademhaling, behandel ik de basistheorie over ademhaling en doen we een oefening waarmee je je ademhaling kan verbeteren.

Na deze workshop heb je de basis in handen om door middel van je ademhaling vermoeidheid en stress te reduceren, meer focus te creëren en daardoor betere prestaties neer te zetten.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Ademhalingscoaching voor sporters

Wil je betere sportprestaties neerzetten, zonder de intensiteit van je training (nog verder) op te voeren? Kom dan bij mij trainen via de Oxygen Advantage methode. Met deze trainingsmethode simuleren we hoogte stages en zorgen we door middel van het trainen van je ademhaling(-spieren) voor een betere zuurstofopname tijdens in- en ontspanning. Daarnaast werk je aan je focus en het minimaliseren van wedstrijdspanning.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Oxygen-Advantage-4-1-300x99.png

De trainingen zijn geschikt voor alle typen sport (duursport, krachtsport, denksport, interval, balsporten, individuele sporten, teamsporten etc.). Ook is het zeker geschikt voor sporters met inspanningsastma of sporters die regelmatig blessures hebben (ook om van deze klachten af te komen).

Ik bied je een 8 weken durend programma aan, welke is toegespitst op sporters. Gedurende 8 weken leer je alles over een gezonde ademhaling, werken we aan je ademhaling in rust en tijdens inspanning en doen we minimaal 5 hoogtesimulaties die je na deze 8 weken ook zelf kunt uitvoeren.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Masterclass Oxygen Advantage

Wil je eerst kennismaken met Oxygen Advantage, maak dan een afspraak voor een Masterclass Oxygen Advantage.

Wil je weten hoe je hoogte stages kunt simuleren zonder in de bergen te zijn, waardoor je milt rode bloedcellen vrijgeeft en je lichaam epo aanmaakt? Hoe je door aandacht voor je ademhaling focus creëert en daardoor wedstrijdspanning kunt verminderen? Of hoe je je ademhalingsspieren traint waardoor ze het langer volhouden bij grote inspanning?

Ik vertel je hier alles over tijdens deze masterclass en neem je mee in de wereld van zuurstofwinst. Ik test je ademhaling, behandel de theorie over ademhalen, je milt, hemoglobine, epo, zuurstofsaturatie en meer. Daarna gaan we naar buiten voor een heuse Oxygen Advantage training, waarin je kunt ervaren hoe het voelt om op hoogte stage te zijn in Nederland. Tenslotte geef ik je tips mee over hoe je deze hoogtestage zelf kunt simuleren, gewoon thuis in de achtertuin.

Kies je ervoor om na de Masterclass de volledige Oxygen Advantage training te gaan doen, dan worden de kosten van de masterclass in mindering gebracht op de volledige Oxygen Advantage training.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Voor actuele prijzen, klink hier