Over mij

Mijn naam is Inge Bosma en ik woon in Huis ter Heide met mijn man, Robert en twee zoons Tomas en Hidde. Ik heb een actieve leefstijl, sport graag en hou ervan mezelf te ontwikkelen. Dat vraagt een gezonde leefstijl die me ondersteunt actief te kunnen zijn. Alles wat ik doe tijdens mijn coaching op leefstijl en vitaliteit pas ik ook op mezelf toe en ik kan je zeggen, het helpt mij enorm. Ik heb meer energie en slaap beter. Naast gezond eten en bewegen, betekent dat ook dat ik naar mijn lichaam luister, voel wat ik voel, welke emoties en welke gedachten me helpen of tegenwerken en die aan te pakken. Daarnaast probeer ik te leven naar die waarden die voor mij belangrijk zijn; ontwikkeling, balans en van betekenis zijn voor anderen. Dit doe ik met toewijding, aan mezelf, mijn gezin, vrienden, familie en coachees.

Voordat ik Intens Gezond heb opgestart, werkte ik als HR Manager in grote en kleinere bedrijven. Ik kwam daar veel mensen tegen met klachten (zoals slecht slapen, stress, slaapapneu, hoge bloeddruk, hooikoorts, migraine en chronische vermoeidheid) waarvoor de medische wereld vaak geen doeltreffende behandeling kent. De symptomen worden weliswaar bestreden met medicijnen, maar de oorzaak blijft onderbelicht.

Ik was ervan overtuigd dat het anders kon. Via vrienden kwam ik in aanraking met de Buteyko Methode en voelde dat dit de oplossing zou kunnen zijn voor vele van deze klachten en in de toepassing bij cliënten zie ik ook mooie resultaten; klachten verdwijnen en er ontstaat meer energie. Tijdens het resetten van de fysieke ademhaling, kwam ik erachter dat er vaak een dieperliggende oorzaak is waardoor de ademhaling ontregeld is geraakt. Weggestopte emoties, belemmerende denkpatronen of jezelf en wat jij belangrijk vindt kwijt zijn. Daarom ben ik de opleiding tot Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach gaan volgen bij MARK en werk ik volgens het integrale vitaliteitsmodel van MARK. Met deze unieke aanpak komen we tot de kern van wie jij bent en hoe jij jouw leven kunt leven in fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid.

Buteyko

Ik ben opgeleid door de Buteyko Academie, de eerste Buteyko opleiding in Nederland die inmiddels meer dan 80 Nederlandse en Belgische Buteyko Therapeuten heeft opgeleid.

Orthomoleculair voedingsadviseur

Goede voeding ondersteunt een gezonde ademhaling. Daarom ben ik ook opgeleid tot Orthomoleculair voedingsadviseur en is voeding een belangrijk onderdeel van mijn cursus en adviezen.

Leefstijl- en vitaliteitscoach

Ik ben opgeleid to integraal leefstijl- en vitaliteitscoach door de MARK Academy

Oxygen Advantage

Ik ben opgeleid tot Oxygen Advantage instructeur en werk met sporters die last hebben van blessures of overtraind zijn en sporters die hun sportprestaties nog verder willen verbeteren zonder hun trainingsintensiteit op te voeren.