Ervaringen van anderen

Individuele begeleiding; juni 2020 – Lisa

Ik ben bij Inge terecht gekomen doordat ik kampte met klachten als benauwdheid, slapeloosheid en een uitgeput gevoel. De klachten zijn gekomen doordat ik op een verkeerde manier ademde. Inge heeft mij geholpen om mijn ademhaling te ‘resetten’ en mij bewust te laten worden van het belang van ademhalen. De dagelijkse oefeningen die ik heb meegekregen zorgden ervoor dat ik na 8 weken een stuk beter in mijn vel zat. Ik heb inmiddels nauwelijks last meer van mijn klachten. Ik had van te voren niet gedacht dat ‘verkeerd ademen’ zo’n impact op je gesteldheid kon hebben. Ademen is immers iets wat vanzelf gaat en waarbij je niet hoeft na te denken. Met deze cursus heb ik geleerd hoe ik mijn ademhaling kan sturen en in mijn voordeel kan laten werken. Bedankt Inge!

Kennismakingsworkshop; februari 2019 – Judith

Heb het als een fijne ochtend ervaren met mooie tips. Jouw rust en enthousiasme deed mij goed, vooral jouw passie. Erg fijn. Ik heb zeker al profijt van de intense oefeningen die je bood, hoest veel minder. Nu het begin er is wil ik eigenlijk meer weten. 

Individuele begeleiding; mei 2019 – Omry

Na 2 jaar lang worstelen met vage klachten van duizeligheid, licht gevoel in mijn hoofd, paniek aanvallen en akeligheid in het algemeen, ben ik uiteindelijk via Google terecht gekomen bij Inge voor een Buteyko cursus. Ik kreeg meteen te horen over de theorie die achter de Buteyko methode zit en kreeg goed advies over een paar ademhalingstechnieken. Deze ademhalingstechnieken ging ik vervolgens dagelijks beoefenen. Na een paar dagen had ik al veel minder klachten. Nu 6 weken later ben ik helemaal klachten vrij. Ik ben niet meer duizelig, ik heb veel meer energie en de angst-en paniekaanvallen zijn voorbij! En ik slaap veel dieper en rustiger. Ik blijf verbaasd over hoe snel ik van mijn klachten af ben gekomen. Het heeft wel wat dedication nodig. Aan het begin was dat wel uitdagend, maar hier hielp Inge me goed doorheen! Dankje Inge! 

Groepscursus; april 2019 – Pauline

Met veel plezier en verbazing de Buteyko cursus bij Inge mogen volgen in de zomer van 2018.
Plezier omdat Inge de theorie met passie op een leerzame manier weet over te brengen. Verbazing omdat ik nooit gedacht had dat het anders leren ademhalen mij zoveel positiefs zou brengen. Sinds ik adem haal middels de Buteyko methode val ik sneller in slaap en word ik uitgerust wakker. Hierdoor ervaar ik meer energie. Tevens heb ik bijna geen last meer van mijn holtes. In de winterperiode  waren mijn holtes eigenlijk altijd ontstoken, maar afgelopen winter heb ik geen holteontsteking gehad en heb ik geen hoestmedicatie gebruikt. Voorlopig blijf ik mijn oefeningen doen en hoop daarmee mijn CP nog verder op te hogen en wie weet kom ik zelfs van mijn kattenallergie af.

Kennismakingsworkshop; april 2019 – Otwin

De kennisworkshop was een geweldige eye-opener. Teveel eten is slecht voor je, maar teveel ademen ook. Gezond ademen zou wat mij betreft tot het standaard lespakket op scholen moeten behoren, net als verkeersles en gezond eten. Iedereen zou zich ervan bewust moeten zijn wat een goede ademhaling is en hoe je dat kunt testen. Dat is basiskennis om te voorkomen, dat een verkeerde ademhaling een automatisme wordt, die je vervolgens weer moet afleren.

Groepscursus; oktober 2018 – Gaby

Nogmaals dank voor de fijne en leerzame bijeenkomsten. Ondanks dat je nog niet zo lang ademtherapeut bent, lijkt het wel alsof je dit al jaren doet. Het past bij je. Jouw begeleiding is heel prettig en uitnodigend.

Groepscursus; augustus 2018 – Carla

Ik heb de cursus gevolgd bij Inge in juni/juli 2018. Inge is een goede, gezellige en toegewijde mentor. Sinds de cursus slaap ik beter, is er meer balans in mijn lijf, ben ik veerkrachtiger en dus fitter. Zeg nou zelf, wie wil dit nou niet? Aanmelden dus…..