Bedrijven

Een zieke medewerker kost een werkgever al snel €250,- per dag voor het doorbetalen van het loon. Dat staat nog los van het werk dat blijft liggen, collega’s die meer werkdruk ervaren, klanten die langer moeten wachten, kosten voor de arbodienst, begeleiding en re-integratie. Tel je die op bij de loonkosten en dan kunnen de totale kosten wel tot €400,- per dag oplopen. Nadruk zou dus veel meer moeten liggen op voorkomen van verzuim.

Als leidinggevende heb jij een belangrijke signalerende rol bij het voorkomen van verzuim. Uiteraard praat je regelmatig met je medewerkers over hoe het met ze gaat, zeker als jij medewerkers binnen je bedrijf ziet rondlopen met klachten als:

  • (chronische) vermoeidheid
  • slecht kunnen concentreren
  • slecht slapen
  • stress / burn-out
  • vaak ziek zijn

Maar wat kun je deze medewerker aanbieden?

Coaching (preventief of bij verzuim)

Door een kort individueel coaching traject met de medewerker komt er aandacht en ruimte voor wat er speelt. Het doel is dat de medewerker weer grip krijgt op het werk en zijn leefstijl en vervolgens hierover de regie leert houden.

Workshops op maat

Wil jij je medewerkers stimuleren en ondersteunen een gezondere leefstijl aan te nemen wat leidt tot meer werkplezier, hogere productiviteit en lager verzuim? Denk dan eens aan een (online) workshop op het gebied van voeding, bewegen, ademhalen of ontspannen.

Nodig me eens uit voor een vrijblijvende kennismaking om te kijken wat ik voor jouw medewerker(s) kan betekenen.