Ademhalingscoaching

Ademhalen is het eerste en het laatste wat we doen in ons leven. Tijdens ons leven staan we er nauwelijks bij stil. Het gaat vanzelf, maar helaas niet altijd vanzelf goed.

Door allerlei stresssituaties in ons leven kan het ademhalingscentrum ontregelt raken. Denk aan life events als ontslag, het overlijden van een dierbare, verbouwen/verhuizen, maar ook door kleinere dingen als verkeerd sporten, voeding en pijn.

Als je verkeerd ademt kun je klachten ontwikkelen als chronische vermoeidheid, slecht slapen, moe opstaan, snurken, slaapapneu, benauwdheid, astma, chronische verkoudheid, ontstoken holtes, hooikoorts en angst/paniek aanvallen. Maar ook vage klachten als hoofdpijn, duizeligheid, darmklachten, hartkloppingen en gewichtstoename kunnen hun oorzaak hebben in een verkeerde ademhaling.

De kenmerken van een verkeerde ademhaling en een ontregeld ademhalingscentrum zijn:

  • snel
  • borstademhaling
  • mondademhaling
  • onregelmatig
  • veel zuchten

Denk je dat je verkeerd ademt, doe test dan je ademhaling. Dat kan via deze test op mijn website.

Scoor je op de test minder dan 25 seconden, dan is het raadzaam om met je ademhaling aan de slag te gaan. Het resetten van je ademhaling is geen quick fix, je moet werken voor het behalen van resultaat. Ben je bereid om die energie erin te steken? Kijk dan bij mijn actuele aanbod voor een traject op maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *