Buteyko ademhalingscoaching

We kunnen weken zonder voedsel, dagen zonder drinken, maar slechts enkele minuten zonder ademhalen. Toch is de ademhaling een onderbelicht onderdeel van onze gezondheid. We weten dat gezond eten en regelmatig bewegen goed voor ons is, maar aan de basis van onze gezondheid staat een rustige ademhaling.

Door allerlei factoren in ons dagelijks leven zoals stress, verkeerde voeding, pijn, te weinig bewegen, alcohol etc. raakt ons ademhalingscentrum ontregeld en ademen we zonder dat we het door hebben teveel, onregelmatig en te diep. Dit noemen we ook wel chronische hyperventilatie. Door chronische hyperventilatie verlopen een aantal processen in je lichaam niet zoals ze moeten.

Wil je weten of jij chronisch hyperventileert en hoe gezond jouw ademhaling is? Doe dan deze test.

Door chronische hyperventilatie kunnen klachten ontstaan als slecht slapen, snurken, slaapapneu, chronische vermoeidheid, stress, angst, astma, hooikoorts, duizeligheid, hoofdpijn, etc. Voor een volledige lijst van de klachten die in verband worden gebracht met een verkeerde ademhaling en de achtergrond van de Buteyko Methode verwijs ik je naar de site van de beroepsvereniging voor Buteyko Therapeuten.

Tijdens een 8 weken durend traject begeleid ik je naar een rustigere en gezonde ademhaling waardoor je klachten verminderen.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Kennismakingsworkshop Buteyko

Wil je eerst kennismaken met de Buteyko methode, volg dan een kennismakingsworkshop.

Tijdens de workshop test ik je ademhaling, behandel ik de basistheorie over ademhaling en doen we oefeningen waarmee je je ademhaling kan verbeteren.

Na deze workshop heb je de basis in handen om door middel van je ademhaling vermoeidheid en stress te reduceren, meer focus te creƫren en daardoor betere prestaties neer te zetten.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek.